Patteriventtilit

Pakilan Putki asentaa ja säätää patteriventtiilit yli 60 vuoden ammattitaidolla.

Patteriventtiilien sekä termostaattien toiminta on jokaisessa kiinteistössä ensisijaisen tärkeää. Oikealla toiminnalla varmistetaan tasaiset huonelämpötilat sekä alhaiset energiakustannukset. Kun jokaisessa huonetilassa tähdätään +21 mitoituslämpötilaan, pidetään kulut alhaisina ja lämpötilat optimaalisina. Jokainen lisätty aste nostaa lämmityskuluja noin +5%, tämä kannattaakin ottaa huomioon säätöjä tehdessä.

Viallisten patteriventtiilien sekä termostaattien seurauksena on yleensä joko liian suuret tai pienet huonelämpötilat. Useissa taloyhtiöissä on reilusti yksittäisiä huonetiloja, joissa virheellisen toiminnan vuoksi tiloja lämmitetään väärin ja tämä vaikuttaa jokaisena vuotena energiakustannuksiin merkittävästi. Käyttöikä patteriventtiileille sekä termostaateille on noin 20 – 30 vuotta, tämän jälkeen ne tulisi uusia.

Venttiilien ja termostaattien vaihto maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin, varsinkin jos vanhat ovat olleet viallisia ja näin ollen vaikuttaneet kustannuksiin negatiivisesti.

Patteriventtiilien laatu, säätäminen ja ykkösluokan asennus

Patteriventtiilit ja termostaatit vaihdetaan aina kesällä lämmityskauden ulkopuolella. Tällöin työstä ei aiheudu haittaa asukkaille ja vaihtotyöt pystytään suorittamaan mahdollisimman tehokkaasti. Monesti vaihto suoritetaan esimerkiksi lämmönjakokeskuksen vaihdon yhteydessä, jolla tähdätään mahdollisimman suuriin energiakustannusten säästöihin.

Saat meiltä tarvittaessa myös lämmitysverkoston tasapainotustyöt, johon sisältyy muun muassa vesivirtauksien ja huonelämpötilojen mittaukset sekä säädöt. Parhaan mahdollisen toiminnan ja hyötysuhteen takaamiseksi kyseinen toimenpide on suositeltavaa suorittaa vaihtotöiden yhteydessä.

Yleisimpiä venttiilivalmistajia, joita Suomessa käytetään ovat Danfoss, Oras ja TA. Olemme asentaneet kaikkien valmistajien tuotteita ja omaammekin yli 60 vuoden kokemuksen niin vaihtotöistä kuin myös tarvittavista säädöistä ja toimintaan liittyvistä asioista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Palveleva LVI-liike Helsingin Oulunkylässä,
osaamista jo vuodesta 1954.

Ota yhteyttä lomakkeella

Pakilan Putki Oy
Kirkkoherrantie 8
00650 Helsinki

Y-tunnus 0196310-8

Ota yhteyttä
Puh: (09) 720 6070
pakilanputki@pakilanputki.fi

Konttori avoinna: ma-pe 8-16

Luottoluokitus logoja

Copyright © 2024 Pakilan Putki Oy