Käyttövesiputkiston saneeraus
As Oy Koivunrunko 8

Taloyhtiömme erillistalot on rakennettu v. 1987. Talojemme kunnossapitoon on kiinnitetty huomiota koko niiden elinkaaren ajan. Käyttövesiputkiston saneerausta ryhdyttiin valmistelemaan loppusyksystä 2015.

Alkuperäisten käyttövesiputkien materiaalina oli kupari ja ne oli piilotettu talojen rakenteisiin. Tutkimme huolellisesti markkinoilla olevat vaihtoehdot, mutta päädyimme lopulta Cupori Oy:n kupariputkiin ja tarvikkeisiin.

Pakilan Putken löysimme Cuporin antaman vihjeen perusteella. Sovimme talojemme katselmoinnin ja Antti Kulonen tuli paikanpäälle. Rauhalliseen tyyliinsä hän kertoi, miten saneeraus kannattaisi hoitaa. Saneerauksen yhteydessä huomioitaisiin uudet rakennusmääräykset ja järjestelmiin asennettaisiin kiertovesipumput. Toisen talon osalta käyttövesivaraaja oli tullut elinkaarensa päähän ja sekin uusittaisiin samalla. Tässä yhteydessä olisi myös kätevää asentaa saattokaapeli vesijohtoon, ihan vain varmuuden vuoksi.

Tarjous ei ollut halvin eikä kallein

Pakilan Putken tarjous ei ollut halvin eikä kallein, mutta yhtiömme päätyi hyväksymään sen. Emme hakeneet ”avaimet käteen”-ratkaisua vaan saimme olla aktiivisesti mukana. Lähinnä roolimme oli auttaa luvitusprosessissa. Niin ikään tilaajana olimme velvollisia tekemään urakointi-ilmoitukset verottajalle.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen alkoi muutosluvan haku, joka yllätti ensikertalaiset työläydessään. Espoossa käyttövesiputkien saneeraus edellyttää muutoslupaa. Sitä varten tarvittiin virallisia suunnitelmia ja piirustuksia,jotka saatiin Pakilan Putken yhteistyökumppanilta Awillas Oy:ltä. Tarvittiin pääsuunnittelija, joka kävi rakennusvalvontakeskuksessa esittelemässä suunnitelmat ja leimauttamassa piirustukset.

Projektin eteneminen

Muutoslupa myönnettiin kesähelteillä heinäkuun lopussa. Se ei ollut vielä lainvoimainen ja lisäksi töiden aloittaminen edellyttäisi vielä erilaisia ilmoituksia rakennusvalvontakeskukselle. Varsinaiset työt aloitettiin lokakuussa. Asentajat tulivat paikalle sovitusti mukanaan iso kasa putkia, liittimiä ja tarvikkeita. Taloissa oli tarkoitus asua koko saneerauksen ajan. Kaikki meni kuitenkin hienosti, sillä asentajat tekivät töitä hyvällä asenteella. Työmaa pidettiin siistinä ja järjestyksessä. Tietenkin saneerauksen yhteydessä tuli eteen joitakin yllätyksiä, mutta ne hoidettiin asiallisesti ja viipymättä kuntoon.

Asennuksen lankoja piti käsissään kvv-työnjohtaja Juuso Nappari. Juuso oli tarkka ja asiallinen. Hän kävi säännöllisesti valvomassa töitä työmaalla ja hoiti viranomaisyhteyksiä. Juuso vastasi myös kattavan projektidokumentaation kokoamisesta. Projektin lopputarkastus pidettiin joulukuun alussa. Tarkastuksessa käytiin huolellisesti läpi itse toteutus sekä projektin dokumentaatio. Espoon rakennusvalvonta oli näissä loppuun asti tiukka, mutta yhteistyöhaluinen.

Olemme tyytyväisiä lopputulokseen

Olemme tyytyväisiä projektimme lopputulokseen. Aikataulu ja kustannukset pitivät. Pakilan Putki Oy oli onnistunut valinta tekemään saneerausprojektimme. Yhteistyömme on saamassa jatkoa, sillä talojemme viemäriputkistojen kuntokartoitus on tarkoitus toteuttaa keväällä 2017.


Pakilan Putki Oy:n asiakaskokemukset Googlen sivuilta »

Kokemuksia asiakkailta Pakilan Putki Oy:stä - luotettava putkimies

Palveleva LVI-liike Helsingin Oulunkylässä,
osaamista jo vuodesta 1954.

Ota yhteyttä lomakkeella

Pakilan Putki Oy
Kirkkoherrantie 8
00650 Helsinki

Y-tunnus 0196310-8

Ota yhteyttä
Puh: (09) 720 6070
pakilanputki@pakilanputki.fi

Konttori avoinna: ma-pe 8-16

Luottoluokitus logoja

Copyright © 2024 Pakilan Putki Oy