Vesijohdot

Vesijohdot ja niissä kulkeva talousvesi on osa päivittäistä arkeamme. Kun vesijohdot ovat ehjät ja toimivat oikein, eikä niiden olemassaoloa tulisi huomata missään muodossa negatiivisella tavalla.

Suurin osa Helsingissä asennetuista vesijohdoista ovat kuparia niin vanhoissa kuin uusissakin taloissa.

Vanhojen uusimiskuntoisten vesijohtojen ensimmäiset oireet ovat erinäiset vuodot useissa kohtaa. Näitä voi olla muun muassa pistesyöpymät, vanhat messinkijuotosliitokset, kalkkeutumisesta johtuvat vuodot jne. Sen sijaan että epäröisi aina uutta vuotoa ja siitä mahdollisesti aiheutuvaa vesivahinkoa, on hyvä toimia etukäteen ja uusia vesijohdot ennen niiden elinkaaren päättymistä. Tämä tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin useiden vuotojen korjaukset ja mahdollisten vesivahinkojen kuivaus sekä kunnostustyöt.

Vanhat vesijohdot oireilevat toisinaan myös muulla tapaa kuin pelkästään vuodoilla, esimerkiksi puutteellinen kannakointi johtaa yleensä siihen, että putkistot saattavat paukahdella rakenteiden sisällä esimerkiksi koteloissa. Tämä tapahtuu erityisesti silloin, kun verkostoon kohdistuu paineiskuja esimerkiksi hanan ripeällä sulkemisella. Korjaustapana on oikeastaan hyvin usein vain rakenteen avaaminen ja kannakoinnin korjaaminen tai vaihtoehtoisesti samalla myös vesijohtojen uusiminen. Vanhojen vesijohtojen sisäpintaan alkaa ajan mittaan kertymään myös kalkkia sekä muita erinäisiä epäpuhtauksia. Näistä saattaa tarttua raudan makua juomaveteen.

Panostamme vesijohtoputkien hyvään laatuun, suunnitteluun ja ykkösluokan asennukseen

Joissain tapauksissa vesijohtojen eristys on ollut puutteellinen ja putkistot on asennettu liian lähellä toisiaan. Tästä on seurannut, että lämminvesiputki on lämmittänyt kylmävesiputkea, jolloin hanaa on jouduttu juoksuttamaan todella pitkään kylmän veden saamiseksi. Uudet vesijohdot asennetaan aina tarpeeksi irralleen toisistaan, kannakoidaan useasta kohtaa ja eristetään määräysten mukaisesti jokainen erikseen.

Vesijohtojen uusiminen ei yleensä vaadi erityisen suuria rakennusteknisiä purkutöitä. Uudet putkistot voidaan tehdä esimerkiksi pinta-asenteisina ja halutessa koteloida vielä piiloon. Tällöin työ vaatii vain läpivientireikiä, tarvittavia pintojen suojauksia sekä mahdollisia kotelointeja ja viimeistelyjä. Vanhat vesijohdot voidaan jättää paineettomina rakenteisiin.

Uudet vesijohdot vaikuttavat merkittävästi asuinmukavuuteen sekä kiinteistön arvoon. Pyydä meiltä ilmainen kartoituskäynti niin suunnitellaan ja asennetaan uudet vesijohdot juuri teidän tarpeenne mukaan kilpailukykyiseen hintaan. Putkiliikkeemme toimii Helsingissä, mutta palvelemme teitä koko pääkaupunkiseudun alueella.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

 

Palveleva LVI-liike Helsingin Oulunkylässä,
osaamista jo vuodesta 1954.

Ota yhteyttä lomakkeella

Pakilan Putki Oy
Kirkkoherrantie 8
00650 Helsinki

Y-tunnus 0196310-8

Ota yhteyttä
Puh: (09) 720 6070
pakilanputki@pakilanputki.fi

Konttori avoinna: ma-pe 8-16

Luottoluokitus logoja

Copyright © 2024 Pakilan Putki Oy